Drage studentkinje i studenti,

epidemija zarazne bolesti COVID19 u velikoj meri promenila je naše živote. Danas, više od godinu dana nakon proglašenja epidemije imamo sasvim dovoljno naučno dokazanih informacija koje potvrđuju efikasnost COVID19 vakcina u suzbijanju korona virusa.

I pored toga, prirodno je da i dalje imamo nedoumice i pitanja vezana za infekciju koronavirusom, zašto je teško napraviti lek za virus, šta bi bio cilj vakcinisanja, kada i kako razvijamo imunitet nakon vakcinacije, da li su vakcine bezbedne, da li su obavezne i sl.

Ovo su samo su neka od pitanja na koja ćemo se potruditi da damo odgovore u utorak 13. aprila u 11 časova, kada ćete imati priliku da o značaju vakcinacije razgovarate sa epidemiologom prim. dr Predragom Konom načelnikom jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i članom Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i prof. dr Violetom Beširević, profesorokom ustavnog i medicinskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu. Razgovor će moderirati prof. dr Jelena Simić.

Događaj će biti organizovan putem Zoom internet platforme.
Prisustvo studenata svih godina osnovnih studija je obavezno.

Prijava: Molimo vas da svoje učešće prijavite do ponedeljka, 12. aprila 2021. (do 15 časova) popunjavanjem elektronske prijave kako bi vam omogućili on-line pristup skupu.