Poštovane koleginice i kolege,

obaveštavam Vas da Pravna klinika za intelektualnu svojinu nastavlja sa radom u letnjem semestru školske 2018/19. godine, u istom terminu petak 13h, učionica br. 4.

Obuka počinje u petak 1. marta 2019. godine u 13.00h.

Kliniku vodi doc. dr Mario Lukinović, u radu klinike stručnu pomoć će pružati dve eminentne advokatske kancelarije koje se bave intelektualnom svojinom (Advokatska kancelarija Mikijelj, Janković & Bogdanović koja između ostalih zastupa: Amazon.com, Bayer, British Petroleum, Ford, The Gillette Company, Honda, Hyatt, Rolex, Seiko Kabushiki Kaisha, Shell International, Sony i dr; i Advokatska kancelarija Živko Mijatović and Partners sa sedištem u Alikanteu, Španija koja pored Srbije ima advokatske kancelarije u 13 zemalja).

Za obuku se mogu prijaviti studenti četvrte godine, apsolventi i postdiplomci Pravnog fakulteta Univerziteta Union, kao i drugi studenti koji u navedenom terminu nemaju nastavne obaveze.

Intelektualni kapital postao je jedan od najvažnijih resursa današnjice, a inovacije preuzimaju mesto koje je nekada pripadalo materijalnim resursima i sirovinama.