Komemoracija povodom sećanja na prof. dr Lidiju Bastu Flajner

20. 9. 2019. godine u 12 časova

Fakultet političkih nauka, ul. Jove Ilića 165

Poštovani,

Obaveštavam vas da će dana 20. 9. 2019. godine u 12 časova na Fakultetu političkih nauka biti održana komemoracija u povod sećanja na prof. dr Lidiju Bastu Flajner. Ovaj skup zajednički organizuju Fakultet političkih nauka, Institut za uporedno pravo i Pravni fakultet Univerziteta Union.

Profesor Lidija Basta Flajner započela je karijeru kao naučni radnik u Beogradu, a potom je živela u Švajcarskoj. Van svake sumnje bila je jedan od najboljih poznavaoca ustavnog prava i teorije prava. Bila je sekretar medjunarodne organizacije za ustavno pravo i objavila je čitav niz impresivnih tekstova iz ove oblasti. Profesorka Lidija je bila i veliki prijatelj našeg Fakulteta. Pomogla je njegovom osnivanju i prvih godina predavala na predmetu Ustavno pravo. Mladjim koleginicama i kolegama njen rad može poslužiti kao primer, inspiracija izvanrednog naučnika, dobrog profesora i drage osobe.

Pozivam vas da prisustujete ovom skupu.

U ime našeg fakulteta od profesorke Lidije Basta Flajner oprostiće se njen školski drug i dugogodišnji prijatelj prof. dr Srdjan Šarkić kao i njen kolega iz Instituta za uporedno pravo prof .  dr Dušan Vranjanac.

S poštovanjem,
Prof. dr Nebojša Šarkić, dekan