Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekaOd samog početka rada, biblioteka je koncipirana tako da svojim korisnicima pruža nivo usluga najvišeg kvaliteta.

Elektronski katalog je formiran u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, tako da smo uključeni u veliku porodicu biblioteka koje rade u programskom paketu COBISS po svim međunarodnim standardima.

Automatizovana pozajmica pruža niz pogodnosti našim korisnicima. Jedna od najvažnijih jeste to što ih program obaveštava da li se knjiga nalazi u biblioteci ili je data na čitanje.

Bibliotečki fond se kontinuirano uvećava putem kupovine, poklona i razmene sa bibliotekama iz zemlje i inostranstva. Fond je naročito bogat nemačkom pravnom literaturom zahvaljujući saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ).

 

Bibliotekarka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekarka

„Osoba koja (živi i) radi u biblioteci. Kada govori – šapuće, kada hoda – ide na prstima. Između knjige i filma, uvek bira knjigu. …. Prema učenicima je nežna i blaga, osim kad ne vrate knjigu na vreme. Ukoliko je učenik knjigu ižvrljao, izgužvao, pocepao, zaturio ili izgubio bibliotekar(ka) ga proganja na javi, ali još više u snu (pojavljuje se kao noćna mora).”

Bibliotekarka prepisala iz knjige „Škola” koju je napisala Jasminka Petrović, a u Beogradu izdao Kreativni centar 2004.

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE

OD 15. DECEMBRA 2011. U REDOVNIM ISPITNIM ROKOVIMA PREDNOST KORIŠĆENJA ČITAONICE IMAJU STUDENTI PFUUB, UZ OBAVEZU DA BIBLIOTEKARKI DAJU NA UVID INDEKS. (Samo članska karta biblioteke nije dovoljna)

PODSEĆAMO DA JE ZA IZNOŠENJE KNJIGA VAN BIBLIOTEKE POTREBNO BIBLIOTEKARKI DATI NA UVID INDEKS I ČLANSKU KARTU BIBLIOTEKE

Prof. dr Violeta Beširević, predsednica Bibliotečkog odbora

Radno vreme biblioteke

Za studente i zaposlene na Fakultetu

ponedeljak-petak 9:00–20:00

subota 11:00 – 17:00

Za ostale korisnike biblioteke

ponedeljak–petak 9:00-16:00

Kontakt

Ljiljana Prljinčević, upravnica

Telefon: (011) 2095 521

e-mail: ljiljana.prljincevic@pravnifakultet.rs

Olivera Golubović

Telefon: (011) 2095 521

e-mail: olivera.golubovic@pravnifakultet.rs


ELEKTRONSKI KATALOG

E-KATALOG fonda možete da pretražite on-line preko programa COBISS.

UPUTSTVA ZA E-KATALOG

E-ČASOPISI

E-SUDSKA PRAKSA

Pravilnik

Pravilnik o radu biblioteke

Bilteni

COBISS obuka

Obuka za pretraživanje bibliotečkog fonda (program COBISS) održava se svakog četvrtka, sa početkom u 13.00 časova u prostorijama biblioteke.