ELEKTRONSKI KATALOG COBISS+

Android aplikaciju COBISS možete preuzeti na Google Play: link

PRIJAVA NA “Moj COBISS” 

KOJE PODATKE IZ PRETRAŽIVANJA TREBA ODNETI U BIBLIOTEKU

E-ČASOPISI
Tekstovi članaka

                                              biblioteka

E-SUDSKA PRAKSA
Tekstovi ili izreke presuda

Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

      Od samog početka rada, biblioteka je koncipirana tako da svojim korisnicima pruža nivo usluga najvišeg kvaliteta. Elektronski katalog je formiran u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, tako da smo uključeni u veliku porodicu biblioteka koje rade u programskom paketu COBISS po svim međunarodnim standardima. Automatizovana pozajmica pruža niz pogodnosti našim korisnicima. Jedna od najvažnijih jeste to što ih program obaveštava da li se knjiga nalazi u biblioteci ili je data na čitanje.

       Bibliotečki fond se kontinuirano uvećava putem kupovine, poklona i razmene sa bibliotekama iz zemlje i inostranstva. Fond je naročito bogat literaturom na nemačkom jeziku zahvaljujući saradnji sa nemačkim i švajcarskim fakultetima i drugim institucijama.

        U sklopu biblioteke se nalazi čitaonica sa sedamdeset radnih mesta i dva kompjutera, a u neposrednoj blizini je učionica sa kompjuterima.

Pravilnik o radu biblioteke
Radno vreme

 Važna obaveštenja

 Bilten biblioteke
Kontakt


Bibliotekarka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekarka„Osoba koja (živi i) radi u biblioteci. Kada govori – šapuće, kada hoda – ide na prstima. Između knjige i filma, uvek bira knjigu. …. Prema učenicima je nežna i blaga, osim kad ne vrate knjigu na vreme. Ukoliko je učenik knjigu ižvrljao, izgužvao, pocepao, zaturio ili izgubio bibliotekar(ka) ga proganja na javi, ali još više u snu (pojavljuje se kao noćna mora).”

Bibliotekarka prepisala iz knjige „Škola” koju je napisala Jasminka Petrović, a u Beogradu izdao Kreativni centar 2004.