Poštovani,

Partneri za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija), pozivaju Vas na panel diskusiju “Javne tajne o javnom zdravlju”, koja će se održati 14. decembra 2021. godine, od 18:00 do 19:30h, u formi online događaja. Tema panel diskusije je transparentnost javnih nabavki u Republici Srbiji u doba pandemije virusa COVID-19.

Panel diskusija namenjena je studentima prava i novinarstva, a organizujemo je sa ciljem da buduće pravnike i novinare podstaknemo da istražuju i analiziraju pitanja transparentnog rada organa vlasti i vladavine prava u doba kriza. Posebno želimo da problematizujemo odnos zaštite javnog zdravlja i transparentnog i odgovornog rada organa vlasti tokom panedemije virusa COVID-19 u našoj zemlji.

Na događaju će biti predstavljena studija slučaja – Analiza javnih nabavki medicinskog kiseonika, kao i rezultati istraživanja stavova građana o transparentnosti javnih nabavki u Srbiji tokom pandemije virusa COVID-19.

Moderator događaja biće Radmilo Marković, novinar Istinomera, a na panelu će govoriti:

  • Marina Mijatović, advokatica, Pravni skener
  • Rodoljub Šabić, advokat
  • Katarina Baletić, novinarka, Nova ekonomija
  • Ana Toskić Cvetinović, Partneri Srbija

Panel diskusiju Partneri Srbija organizuju u okviru projekta “Javne tajne o javnog zdravlju – Inicijativa za jačanje transparentnosti i odgovornosti javnih nabavki u vezi sa virusom COVID-19”, koji se realizuje uz podršku Balkan Trust for Democracy.

Link za učešće na panelu biće Vam dostavljen nakon prijave organizatoru na adresu office@partners-serbia.org

Za više informacija o događaju, možete nas kontaktirati i na telefone 011 32 31 551, 32 31 552.

Pozivno pismo