Drage studentkinje i studenti,

predavanja u okviru jesenjeg semestra, za sve četiri godine osnovnih studija, počinju u ponedeljak 4. oktobra 2021. godine u prostorijama Fakulteta, u skladu sa objavljenim rasporedom. Fakultet je obezbedio i sva potrebna tehnička sredstva da se nastava odvija i kombinovano, pored regularnog (uživo) održavanja u istom momentu studentima koji nisu u mogućnosti da prisustvuju predavanju uživo biće omogućeno da predavanja prate online preko Zoom platforme (live streaming-om). U tom slučaju studenti se moraju prethodno prijaviti predmetnom profesoru.

U slučaju da dođe do naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom, Fakultet je spreman da odmah pređe na online nastavu na način kako je to bilo organizovano u prolećnom semestru prošle školske godine.

Podsećamo vas da je prisustvo na nastavi i vežbama obavezno. Bliže informacije o planu rada na svakom od predmetu možete pronaći u okviru veb sajta Fakulteta na stranama predmeta.

Prijava opcionih predmeta studentskoj službi je od 11.10. – 15.10. 2021.

Studentkinje i studenti koji su zaposleni mogu biti oslobođeni dolaska na predavanja i vežbe. Molba za oslobađanje od obaveznog pohađanja nastave i vežbi, zajedno sa potvrdom o zaposlenju, podnosi se Studentskoj službi, najkasnije do 15. oktobra 2021. godine.

Podsećamo vas da ispit/e koji/e student ne položi do kraja školske godine, odnosno do početka semestra u kojem se izvodi nastava za taj predmet dužan je da sluša ponovo kao i da ispuni predviđene predispitne obaveze.

I za kraj, podsećamo vas da je prilikom svakog dolaska i boravka u zgradi Fakulteta obavezno nošenje zaštitnih maski koje prekrivaju usta i nos i poštovanje svih drugih preporučenih epidemioloških mera koje su već na snazi.

Fakultet je u skladu sa zdravstvenim preporukama koje ustanove primenjuju radi sprečavanja širenja infekcije preduzeo sve potrebne mere i obezbedio dovoljne količine sredstava za dezinfekciju. Pored toga, a u skladu sa aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv COVID19 Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Uprava fakulteta snažno preporučuje da se vakcinišete protiv COVID19.

Želim vam uspešnu novu školsku godinu.

prof. dr Jelena Simić, prodekanica za nastavu