P O Z I V
ZAINTERESOVANIM STUDENTIMA

za prisustvo na uvodnom predavanju takmičenja Big Deal 2019, koje će se održati 21.05.2019. godine sa početkom u 17h u učionici broj 2 na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu.

Predavanje koje će obuhvatiti teme Advokatura kao profesija & lifestyle advokata, kao i uopšteno o M&A transakcijama i samom Big Deal projektu će držati Nenad Popović, stariji partner u advokatskoj kancelariji Janković, Popović & Mitić iskusan i uspešan advokat sa bogatim radnim iskustvom, kao i njegova mlađa koleginica Anja Šakan, advokat u advokatskoj kancelariji Janković, Popović & Mitić.

Kratak podsetnik o samom Big Deal projektu

Big Deal je takmičenje iz oblasti kompanijskog i trgovinskog prava namenjeno studentima prava koje organizuje advokatska kancelarija Janković, Popović & Mitić u saradnji sa advokatskim kancelarijama članicama regionalnog udruženja  Top-tier Legal Adriatic.

Big Deal predstavlja simulaciju Mergers&Acquisition transakcije u kojoj se sprovodi kupoprodaja udela u privrednom društvu.

Takmičenje će trajati od septembra do kraja novembra-početka decembra 2019. godine i obuhvata rad na analizi pravne dokumentacije zamišljenog privrednog društva, izradu due diligence izveštaja, ugovora o kupoprodaji udela (Share Purchase Agreement) i konačno pregovore u vezi sa ugovorom članova društva (Shareholders Agreement).

Pored pravnih fakulteta iz Srbije u ovom projektu učestvovaće i timovi iz drugih država koje su deo udruženja Top-tier Legal Adriatic (Slovenija, Hrvatska, Makedonija i potencionalno Bosna).