Festival je zamišljen kao interaktivna i multimedijalna promocija preduzetničke kulture, njenog razvoja i primene u razvoju sopstvene biznis ideje na tržištu rada budućnosti sa posebnim osvrtom na žene preduzetnice i kao interaktivna i multimedijalna promocija trendova i inovacija na tržištu rada budućnosti tokom vremenskog opsega od narednih pet kalendarskih godina (period relativno predvidiv sa stanovišta razvoja tehnologije).

Inicijalna ideja je da 4.0 FEST bude veliki i revoucionarni iskorak u informisanju i obrazovanju naše omladine.

Festival je početak kreiranja onoga što godinama nismo imali: Informisanje mladih ljudi, šta je ono što ih čeka u budućnosti, koje su to tehnike kojima će morati da ovladaju kako bi bili aktivni i aktuelni na tržištu znanja i sposobnosti, koje su veštine i osobine potrebne za obavljanje delatnosti koje Industrija 4.0 zahteva, koje su to profesije koje će nestati, koje nastati, a koje će zahtevati potpunu transformaciju. Učesnici festivala putem prezentacija u formi okruglog stola i u okviru festivalskih sektora prezentuju svim posetiocima spektar zanimanja i najtraženijih veština u okviru svoje grane privrede sa posebnim naglaskom na to kako će se određena zanimanja razvijati u okviru Industrije 4.0, a posetiocima biće omogućena razmena znanja i iskustava sa učesnicima festivala. Večernji program festivala rezervisan je za muzičke nastupe.

Ulaz na festival je POTPUNO BESLATAN!

Festival se održava u okviru prostora Art komune Dorćol (Dorćol Platz), Dobračina 59, Beograd, 4. i 5. oktobra ove godine od 11h do 23h.
Internet prezentaciju možete pogledati na: www.40fest.rs

Agenda