Poštovane studentkinje i poštovani studenti,

Obaveštevama vas da Komisija za zaštitu konkurencije u saradnji sa Komisijom za fer trgovinu Japana, Japan Fair Trade Commission organizuje niz seminara iz oblasti zaštite konkurencije, predviđenih za studente. Realizacija seminara je podržana od Ambasade Japana u Republici Srbiji i Agencije za međunarodnu saradnju Vlade Japana.

Uključivanje studenata u rad Komisije, jedan je od najznačajnih zadataka naše institucije. Pružanje šansi mladim ljudima da upoznaju rad državnih organa i u njima pronađu partnera za svoj karijerni razvoj misija je koju želimo da ostvarimo.  S toga, želja Komisije je da se kroz ove seminare, što veći broj studenata upozna sa politikom zaštite konkurencije i u njoj pronađe interesovanje za dalja akademska istraživanja.

Pored Beograda, seminar će biti održan i za studente u Novom Sadu i  Nišu.

Planirano je da seminaru prisustvuju studenti svih beogradskih fakulteta koji su zainteresovani za ovu oblast, kako osnovnih, master, tako i doktorskih studija. Predavači će biti kolege iz Japana i zaposleni Komisije. Predviđeno je i da seminar bude interaktivnog karaktera sa ciljem da zainteresuje studente da se uključe u razgovor i iskažu svoja mišljenja.

Želimo da vas pozovemo da nam se pridružite u realizaciji ove nama veoma značajne aktivnosti i da učestvujete na seminaru. Broj studenata nije ograničen. S toga, budite slobodni da pozovete sve zainteresovane akademce.

Seminar u Beogradu, biće održan 12. novembra 2019. godine u Pedagoškom muzeju, Uzun Mirkova 14, od 10 do 15 časova. U narednim danima će biti objavljena detaljnija agenda.

U prilogu vam dostavljamo Save the Date. 

Save the Date