Udruženje žrtava nasilja Hajr

Okrugli sto na temu
“REZULTATI PRIMENE I PROBLEMI U SPROVOĐENJU ZAKONA O SPREČAVANJU NASILJA U PORODICI”

22. maja 2019. godine u 15h,
mesto održavanja: Pravni fakultet Univerziteta UNION, Bulevar maršala Tolbuhina 36, Novi Beograd

Poštovani/a,

Pozivamo Vas da prisustvujete okruglom stolu na temu “REZULTATI PRIMENE I PROBLEMI U SPROVOĐENJU ZAKONA O SPREČAVANJU NASILJA U PORODICI”, koji organizuje Udruženje žrtava nasilja Hajr 22. maja 2019. godine u Beogradu, u sali na Pravnom fakultetu UNION u Beogradu, sa početkom u 15:00h.

Cilj okruglog stola je otvaranje dijaloga o mogućnostima prevencije nasilnog ponašanja, prepoznavanja nasilnika, saniranja psihičkog zdravlja žrtava nasilja, njihovoj rehabilitaciji i resocijalizaciji, očuvanju porodičnog okruženja, kao i o primeni dobrih praksi. Udruženje žrtava nasilja Hajr i ovim događajem nastoji da u dijalog uključi sve relevantne društvene činioce našeg društva u rešavanje problema širenja nasilja, počev od policije, centra za socijalni rad, sudstva, medicinskih radnika, škola, do predstavnika verskih zajednica u Srbiji. Udruženje žrtava nasilja Hajr očekuje da iz ovakvih susreta mogu proizaći zaključci koji će dovesti do društvene i zakonske promene, što je išodište naše aktivnosti.

Svrha je prepoznati žrtvu nasilja i smanjenje predrasuda o njima kroz obrazovanje, vaspitanje i prevencija nasilničkog ponašanja. Osnovna aktivnost tokom ovog dešavanja je dijalog, razgovor o postojećim problemima i rešenjima, tokom kojeg ćemo pokušati da dođemo do zajedničkih osnova za dalji rad i aktivnosti.

Molimo Vas da nam potvrdite svoj dolazak najkasnije do ponedeljka, 20. maja 2019. na mail uznhajr@gmail.com ili telefon 064/482-95-99

S poštovanjem,
Zastupnik Udruženja žrtava nasilja Hajr
Hajrija Ramadani