Pravna klinika za Intelektualnu svojinu


Intelektualni kapital postao je jedan od najvažnijih resursa današnjice, a inovacije preuzimaju mesto koje je nekada pripadalo materijalnim resursima i sirovinama.

U radu klinike stručnu pomoć će pružati advokati iz dve eminentne advokatske kancelarije koje se bave intelektualnom svojinom (Advokatska kancelarije Mikijelj, Janković & Bogdanović koja između ostalih zastupa: Amazon.com, Bayer, British Petroleum, Ford, The Gillette Company, Honda, Hyatt, Rolex, Seiko Kabushiki Kaisha, Shell International, Sony i dr; i Advokatska kancelarija Živko Mijatović and Partners sa sedištem u Alikanteu, Španija koja pored  Srbije ima advokatske kancelarije u 13 zemalja).

Ukoliko ste pravno ili fizičko lice koja započinje svoju inovativnu delatnost, imate ideju za nov proizvod i želeli biste da ga zaštitite (a ne znate kako), želite da postanete prepoznatljivi na tržištu ili da postojeću prepoznatljivost pravno zaštitite, u okviru Pravne klinike za intelektualnu svojinu možete dobićete besplatnu pravnu pomoć.

“Kliničko pravno obrazovanje” je interaktivni metod edukacije studenata koji ima za cilj da kroz praksu obuči studente veštinama koje će im biti potrebne u budućem profesionalnom radu.